In de kinderopvang is sprake van kinderen, ouders en collega’s met verschillende achtergronden. Rijk, arm, verschillende culturen, een- en tweeoudergezinnen. Sommige kinderen hebben extra zorg nodig. Verschillen zijn soms leuk, soms lastig.

Omgaan met diversiteit is een belangrijk pedagogisch thema en heeft gevolgen voor de pedagogisch medewerkers, voor leidinggevenden en voor de organisatie. Hoe kun je hier positief mee omgaan? Het boek ‘Samen verschillend. Pedagogisch kader diversiteit in kindercentra 0-13 jaar’ geeft hiervoor veel informatie en praktische tips.

Auteurs zijn Anke van Keulen (MUTANT) en Elly Singer (Universiteit Utrecht). De Bernard van Leer Foundation financierde het project. Het boek is een verdieping van de uitgaven Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar en Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar.

Bestel het boek bij Bohn Stafleu van Loghum
Download het boek Pedagogisch kader Samen verschillend

‘Ieder kind een eigen verhaal’ is gebaseerd op bovenstaand boek en speciaal geschreven voor ouders en pedagogisch medewerkers om samen aan de slag te gaan met diversiteit. Het laat zien hoe je samen met verschillen kunt omgaan en overeenkomsten kunt benutten en hoe je met en van elkaar kunt leren.

Bestel het boek bij Bohn Stafleu van Loghum
Download Ieder kind een eigen verhaal