bkk toezicht
Via de BKK nieuwsbrief ontvang je van ons regelmatig informatie over BKK en de voortgang van de diverse activiteiten op het gebied van pedagogisch kader, kwaliteitsimpuls, taal- en interactievaardigheden.

Wil je ook het laatste nieuws ontvangen?

BKK organiseert, net als in 2017, een leergang voor directeuren van kinderopvangorganisaties. We richten ons deze keer op de middelgrote organisaties, dat wil zeggen tussen de 4 en 30 locaties of meer dan 50 koppelingen voor gastouderbureaus. De leergang bestaat uit vijf bijeenkomsten, waaronder een tweedaagse, en beslaat de periode van 6 juli tot en met 12 december 2018. De bijeenkomsten vinden vooral plaats in het midden van het land. De kosten bedragen, dankzij subsidie, voor het hele traject, inclusief hosting en catering slechts € 695,-. 

De leergang gaat uit van het idee dat elke kinderopvangorganisatie ‘pedagogische klantbeloftes’ doet: beloftes aan ouders over de dienstverlening. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘wij bieden goede kinderopvang’ of ‘wij werken aan de doelen zoals geformuleerd door Riksen-Walraven’. Maar wat is goede kinderopvang? En zijn ouders wel geïnteresseerd in pedagogische doelen? De leergang maakt vertrouwd met de theorie over de pedagogische kwaliteit en de mogelijkheden voor zelfevaluatie. Ook de ontwikkelingen rondom de nieuwe wetgeving komen aan bod. En we gaan in op de vraag: hoe kun je de geboden kwaliteit, de beloftes erover en eventuele conclusies uit zelfevaluatie strategisch inzetten?
De ervaring leert dat eerdere deelnemers het programma zeer waarderen. Die waardering heeft ook te maken met de mogelijkheid die zo’n leergang biedt om met collega’s te sparren over allerlei zaken waar je als directeur mee te maken hebt.

Meer weten? Bekijk hier het programma en meld je vandaag nog aan!