bkk toezicht
Via de BKK nieuwsbrief ontvang je van ons regelmatig informatie over BKK en de voortgang van de diverse activiteiten op het gebied van pedagogisch kader, kwaliteitsimpuls, taal- en interactievaardigheden.

Wil je ook het laatste nieuws ontvangen?

Afbeelding kleine organisaties met witte achtergrondKleine organisaties hebben met dezelfde zaken te maken als grote. Maar soms ontbreekt de tijd om alle aspecten van het vak bij te houden, soms worden grote organisaties eerder uitgenodigd voor bijeenkomsten dan de kleinere en soms hebben kleinere organisaties niet voor alle kennisgebieden iemand apart in dienst.
BKK heeft als doel de kwaliteit van de kinderopvang een impuls te geven. In 2017 richten we ons daarbij ook met een gericht aanbod op kleinere organisaties (max. drie vestigingen, max. twaalf groepen, gastouderbureaus max. 50 plaatsingen). We richten ons daarbij op de directeuren, omdat die naar onze mening op de verantwoordelijkheid voor de pedagogische kwaliteit in hun organisatie aangesproken mogen worden. Een van die activiteiten is de leergang pedagogische klantbelofte.

Deze leergang gaat uit van het idee dat elke kinderopvangorganisatie ‘pedagogische klantbeloftes’ doet: beloftes aan ouders over de dienstverlening. Dat kan bijvoorbeeld zijn ‘wij bieden goede kinderopvang’, of ‘wij werken aan de doelen zoals geformuleerd door Riksen-Walraven’. Maar wat is goede kinderopvang? En zijn ouders wel geïnteresseerd in pedagogische doelen? De leergang maakt vertrouwd met de theorie over de pedagogische kwaliteit en de mogelijkheden voor zelfevaluatie. Ook de ontwikkelingen richting de nieuwe wetgeving voor de kinderopvang komen aan bod. En we gaan in op de vraag: hoe kun je de geboden kwaliteit, de beloftes erover en eventuele conclusies uit zelfevaluatie strategisch inzetten?
De leergang is een herhaling van het traject dat een kopgroep van 30 directeuren/bestuurders op dit moment al volgt. Ook dit maal zullen we maximaal 30 deelnemers toelaten. Indien er meer aanmeldingen zijn dan de 30 beschikbare plaatsen, doet BKK begin juni de selectie van de deelnemers, zo, dat er een gevarieerde groep deelnemers zal zijn.

Praktisch informatie leergang

Data en voorlopig programma (onder voorbehoud van wijzigingen):

  • juni: bestuderen van het begin juni toegezonden studiemateriaal
  • donderdag 6 juli middag en avond: kick-off. Onderwerpen onder meer IKK en inleiding pedagogische kwaliteit
  • woensdag 20 middag en avond en donderdag 21 september ochtend: tweedaagse intensivering met hotelovernachting. Onderwerpen onder meer strategische waarde van pedagogische kwaliteit en wetenschappelijke kennis over pedagogische kwaliteit
  • maandag 9 oktober: hele dag werkbezoek aan Leuven
  • dinsdag 7 november: wat wil je weten en meten, instrumenten voor zelfevaluatie, met een opdracht voor 13 december.
  • woensdag 13 december: eindpresentaties

De bijeenkomsten zijn in het midden van het land. De kosten bedragen, dankzij subsidie vanuit BKK, voor het hele traject inclusief hosting en catering € 595,-.

Aanmelden kan tot en met 16 juni, door het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.