bkk toezicht
Via de BKK nieuwsbrief ontvang je van ons regelmatig informatie over BKK en de voortgang van de diverse activiteiten op het gebied van pedagogisch kader, kwaliteitsimpuls, taal- en interactievaardigheden.

Wil je ook het laatste nieuws ontvangen?

welkomOp 10 mei jl. hebben ongeveer 130 pedagogische beroepskrachten in Rotterdam nagedacht, geluisterd, gesproken, gekeken naar spel en spelen. Dagvoorzitter Annemiek Waage opende de studiedag en zette de zaal direct aan het denken over spel en spelen in de praktijk van de kinderopvang. En tussen de sprekers door wist ze met een vraag en een stelling iedereen steeds alert te houden.

In de eerste lezing van Mehrnaz Taijk was er aandacht voor het belang van spelen. In interactie met de zaal bouwde Mehrnaz haar lezing op om het belang van spel en de verschillende vormen van spel te belichten. Vervolgens ging Ellen Emonds verder in op het belang van betrokkenheid in spel. Zonder betrokkenheid missen we de ontwikkeling in het spel. Ellen deed een beroep op ons vertrouwen in de kracht van het kind, de kracht van spel. Met filmpjes oefenden de deelnemers hoe je betrokkenheid ziet. Het ochtendprogramma werd afgesloten door Janneke Hagenaar. Over inspiratie en reflectie; waar zouden we zijn zonder collega’s die ons inspireren? We kennen allemaal wel een collega van wie we veel leren, van wie we dingen nadoen. Ja zeker, nadoen, want van en met elkaar leren mag! In de lezing was aandacht voor peer-to-peer learning en hoe dat gebruikt wordt op het digitaal plein van BKK.

MaasHal 4 aan de Maas serveerde een heerlijke lunch die we binnen of buiten aan de Maas konden opeten. En iedereen kon met de aanwezige standhouders in gesprek gaan en rondkijken.

Daarna werd er in twee rondes deelsessies gewerkt met de peer-to-peer aanpak. Er waren filmfragmenten en fotoseries rondom binnenspel, buitenspel en spel tijdens dagelijkse zorgmomenten. Dat leverde met behulp van het kijkformulier en de toelichting van de inbrengers van het beeld waardevolle reflectie op.

Op het digitaal plein verzamelden we al veel beeldmateriaal en kun je verder gaan met van en met elkaar leren en op elkaar reageren. Hier vind je ook de presentaties van de sprekers. Meld je nu aan!zaal

We danken alle mensen die aanwezig waren; de standhouders, de gespreksleiders en een speciaal dankwoord voor alle pedagogische beroepskrachten die ons een kijkje in hun praktijk hebben gegeven.