groepWegens het succes van voorgaande reizen, organiseert BKK ook in 2018 een studiereis naar Berlijn. Thema is 'zelfevaluatie in de kinderopvang'. De doelgroep voor deze reis zijn directeuren van middelgrote kinderopvangorganisaties. Middelgroot houdt in: tussen de 6 en de 30 vestigingen of gastouderbureaus met meer dan 50 koppelingen. De reis start zondagavond 10 juni en op woensdagavond 13 juni zijn we terug.

In Berlijn word je eerst geïnformeerd over het unieke Berlijnse systeem, waar zelfevaluatie een belangrijk onderdeel vormt van de inspectie en het werken aan kwaliteit. Ook hoor je over het Engelse systeem, dat meer dan bij ons opbrengstgericht is, en over hun wijze van inspectie en zelfevaluatie. Vervolgens leggen we werkbezoeken af aan verschillende kinderopvangorganisaties. We leren ze kennen en ook hier gaat het over zelfevaluatie en de verschillende ervaringen ermee. De voertaal zal deels Nederlands zijn, maar kennis van Engels en/of Duits maakt dat je meer uit de reis zult halen. Dankzij een bijdrage van BKK zijn de kosten voor de deelnemers € 375,- inclusief vlucht, plaatselijk vervoer, overnachtingen op eenpersoonskamer en eten. Voor een indruk van een vergelijkbare reis naar Berlijn die in 2017 plaatsvond, kun je hier kijken (zie ook foto).

Als je meer wilt weten of je aan wilt melden, kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld bij opgave je naam, organisatie, aantal vestigingen of koppelingen, postcode en plaats, e-mailadres en telefoonnummer. Geef bovendien aan wat je verwacht te kunnen doen met de tijdens de reis opgedane kennis. Hou er rekening mee dat er slechts 18 deelnemers mee kunnen; als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, zal BKK een selectie maken.