Afbeelding kleine organisaties met witte achtergrondWaarom activiteiten voor kleine kinderopvangorganisaties
Kleine organisaties hebben met dezelfde zaken te maken als grote. Maar soms ontbreekt de tijd om alle aspecten van het vak bij te houden, soms worden grote organisaties eerder uitgenodigd voor bijeenkomsten dan de kleinere en soms hebben kleinere organisaties niet voor alle kennisgebieden iemand apart in dienst.
Bureau Kwaliteit Kinderopvang werkt gesubsidieerd door de overheid en heeft als doel de kwaliteit van de kinderopvang een impuls te geven. In 2017 richten we ons daarbij ook met een gericht aanbod op kleinere organisaties (max. drie vestigingen, max. twaalf groepen, gastouderbureaus max. 50 plaatsingen). We richten ons daarbij op de directeuren, omdat die naar onze mening op de verantwoordelijkheid voor de pedagogische kwaliteit in hun organisatie aangesproken mogen worden.

Regiogesprekken
Een van de activiteiten betreft de organisatie van een aantal regiogesprekken. Met de ontwikkelingen rond de nieuwe wetgeving hebben alle organisaties te maken. Die ontwikkelingen bieden de mogelijkheid om, meer nog dan nu, keuzes te maken op het gebied van pedagogische kwaliteit. De volgende stap is dan, om naar buiten toe duidelijk en transparant te zijn over die keuzes en over de kwaliteit. Onderwerpen die tijdens de gesprekken bijvoorbeeld aan de orde komen zijn ontwikkelingen op gebied van wetgeving, maatschappelijke ontwikkelingen die van betekenis zijn voor het werkveld, kansen en bedreigingen, pedagogische klantbelofte, zelfevaluatie en management. In deze regiogesprekken word je door deskundigen geïnformeerd, maar is er vooral ook ruimte om te leren van en met elkaar. We bieden gelegenheid om kennis te delen, we gaan uit van peer-to-peer-learning.

De regiogesprekken zijn gratis en vinden op drie locaties plaats, te weten: 

Er zijn nog plekken vrij, dus meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, organisatie, e-mailadres en datum regiogesprek.